LT EN
Pradžia

Instrukcijos

Presta vartotojo atmintinė

Presta vartotojo atmintinė

Vartotojo atmintinė
Pagrindiniai tikslai ir taisyklės

Normatyvų suvedimas
Personalo įvedimas, personalo pareigų ir teisių nustatymas. Atkreipti dėmesį į pareigų ir teisių konfigūravimo variantus ir į įvedimą kortelės kode. Personalo kontrolės lygmenys Prekyboje pagal jiems suteiktas teises.
Klientų grupių, klientų ir nuolaidų suvedimas. Atkreipti dėmesį į galimus nuolaidų konfigūravimo variantus (procentinė, absoliutinė, pagal prekę, grupę, kategoriją). Kainų lygiai. Tipinės nuolaidų klaidos - blogas laikas, maža data. Grupių spausdintuvas kaip prekės kategorija. Kiti normatyvai - užsakymų spausdintuvai, sandėliai, priežastys, mokėjimo būdai, mokesčiai.
Prekių grupių, prekių kortelių ir pardavimo kainų suvedimas pagal meniu. Atkreipti dėmesį į korektišką prekių sugrupavimą, teisingą sandėlių ir užsakymų spausdintuvų priskyrimą. Aktyvavimas/Deaktyvavimas. Prekių kortelių paieška, filtravimas.
Personalo pareigos ir teisės
Prekės ir grupės
Klientai ir nuolaidos

Kalkuliacijų ir žaliavų suvedimas
Žaliavų suvedimas. Atkreipti dėmesį į korektišką, ne per daug platų, sugrupavimą, ž: raidės priskyrimą, teisingą mato vienetų priskyrimą. Alternatyvios žaliavos.
Kalkuliacinių kortelių įvedimas. Atkreipti dėmesį į Bruto ir Neto kiekius, išeigą, nekalkuliuojamas prekes, pusgaminių suvedimą ir jų kiekių perskaičiavimą, gaminius, turinčius po kelias kalkuliacijas. Kalkuliacijų spausdinimas (po vieną ir visų). Kalkuliacijų kopijavimas, trynimas, aktyvavimas, deaktyvavimas.
Pusgaminių įvedimas, p: raidės priskyrimas. Brūkšnio kaip dauginimo iš koeficiento funkcija, perskaičiuojant pusgaminį kilogramui.
Gamybos specifikacijos

Pradinis likutis, inventorizacijos ir pirkimai
Pradinio likučio ir būsimų inventorizacijų įvedimas per koregavimo dokumentą arba pardavimo dokumentą. Atkreipti dėmesį į pusgaminių likučio įvedimą. Atkreipti dėmesį į likučio ir kiekio laukų reikšmes ir skaičiavimą, savikainos persiskaičiavimą, likučio perskaičiavimą pagal datą, alternatyvių žaliavų sutraukimą.
Pirkimo dokumentų ir tiekėjų įvedimas. Atkreipti dėmesį į mato vienetus (!!!), sumos ir PVM koregavimą, grąžinimus (Coca-Colos faktūras), dokumentų tvirtinimą ir anuliavimą, tiekėjų rekvizitų suvedimą. Konservuotų prekių įvedimas (bruto ir neto), šaldytos produkcijos.
Naujas invertorizavimo būdas
Inventorizacijos aprašymas
Pirkimo dokumentų suvedimas

Vidiniai perdavimai ir pardavimai
Vidiniai perdavimai. Pagamintos produkcijos perdavimai.
Pardavimų tvirtinimas. Atkreipti dėmesį į suminių dokumentų generavimą ir anuliavimą, sumų sutapimą su kasa, kai yra kelios darbo vietos, trūkstamų žaliavų keitimą, nesutapimų (klaidų kalkuliacijose ir pirkimuose) paiešką. Koregavimo dokumento pagal trūkstamas prekes formavimas.
Pardavimų tvirtinimas

Ataskaitos ir veiklos analizė
Bazinių normatyvų, pirkimų ir pardavimų ataskaitų peržiūra. Atkreipti dėmesį į dokumentų tipus ir aktyvumus, išmokti pagrindines ataskaitas. (126, 122, 203, 201, 208, 3001, 3051, 311, 303, 309, 3084, 3081, 3082, 4031, 403, 4030, 4010, 708, 7081, 709, 711, 7111, 736, 738, 741). Ataskaitų tarpusavio skaičių suvedimas (kuriose ataskaitose kurie skaičiai turi sutapti). Ataskaitų informacijos panaudojimas restoranų versle.
Prekės informacijos langas.

Kitos funkcijos ir ataskaitos - veiksmų registracijos peržiūra, skaičių sutapimas ataskaitose. Nustatymai ir jų įtaka ankstesniems punktams.
Ataskaitos
Veiksmų registracijos peržiūra

Užklausa sėkmingai pateikta

*
*
*
*
* - privalomi laukai
Siųsti

Užklausa sėkmingai pateikta

*
Laukiu skambučio